Bilbao wint Spaanse subtopper van Getafe

29 oktober 2013, 00:16

Athletic de Bilbao heeft maandagavond een belangrijke uitzege geboekt bij Getafe (0-1). Beide ploegen stonden op voorhand gelijk met elkaar op de ranglijst, waardoor Bilbao na de zege afstand neemt op Getafe. De Basken staan nu vijfde, met negentien punten uit tien duels. Getafe staat hier dus drie punten achter, op de zesde stek.

Heel gemakkelijk ging het in het Coliseum Alfonso Perez niet voor Bilbao. Nadat Aymeric Laporte de bezoekers al na acht minuten spelen op voorsprong zette, was het vooral zaak om de pot dicht te houden. Dit leek niet te lukken, toen Getafe vlak voor rust een strafschop kreeg van arbiter Jesús Gil Manzano. Diego Castro wist echter geen raad met de pingel, waardoor Bilbao met de volle drie punten vertrok uit de voorstad van Madrid.