Rode kaarten-record in Jupiler Pro League

28 oktober 2013, 17:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de Belgische Jupiler Pro League vielen in de speelronde van het afgelopen weekeinde maar liefst tien rode kaarten. De wedstrijd tussen Club Brugge en KRC Genk was de enige wedstrijd waar geen enkele speler voortijdig naar de kant werd gestuurd door de dienstdoende arbiter. Het is een record in de Belgische competitie, dat eerder op zes rode kaarten in een speelronde stond, zo meldt Sporza.

Een kanttekening bij het record is dat het gaat om een competitie dat bestaat uit zestien teams, wat sinds 2009 het geval is in België. Echter vielen er met een competitie van achttien clubs in België ook nooit meer dan tien rode kaarten in een speelronde, wat deze statistiek toch vrij bijzonder maakt. Vier seizoen eerder viel er hetzelfde aantal rode prenten te noten, wel met achttien clubs dus.

Gregory Mertens, Arjan Swinkels (ex-Willem II), Killian Overmeire, Bas Sibum (ex-FC Twente en NEC), Tom Pettersson, Robson, Yuval Shpungin, William Vainqueur, Daniel Opare en Abraham Kumedor mochten afgelopen weekeinde vroegtijdig gaan douchen.

In het gehele seizoen vielen er maar liefst al 38 rode kaarten. Standard Luik, Club Brugge en Bergen voeren de boventoon, met vijf stuks.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen