Ajax traint buiten in extremis, Ligeon volledig hersteld

28 oktober 2013, 14:36   Bijgewerkt: 28 oktober 2013, 15:13

Ajax is de voorbereiding op het bekerduel met ASWH begonnen met een training op De toekomst. Aanvankelijk zou de oefensessie binnen plaatsvinden, in het Adidas miCoach Performance Centre, maar trainer Frank de Boer achtte dat onverstandig. Een uitstekende beslissing, want drie kwartier later zakte de hal ineen.

"Dit was een goede keuze", zei een nuchtere De Boer na afloop van de training op de officiële clubsite. "Storm is de slechtste omstandigheid om in te trainen." Om die reden zou er in de hal getraind worden. "Maar daar hing een lamp aan een paar draadjes en de zijkanten van de hal deukten al ver in. We vonden het risico te groot."

Dat het een verstandige keuze was bleek na een klein uur. Doelmannen Mickey van der Hart en Maurits Schmitz zagen dat het innovatieve trainingscomplex opeens aan de horizon was verdwenen. Tijdens de training moesten zij meermaals hun doel weer rechtop zetten, nadat deze kantelde door de harde wind.

Op de extreme training werd in elk geval duidelijk dat Niklas Moisander dinsdagavond niet in actie zal komen tijdens het bekerduel met ASWH. Voor Lasse Schöne en Ricardo van Rhijn is nog niet duidelijk of zij in actie kunnen komen. Ter vervanging trainde A-junior Elton Acolatse mee. Goed nieuws kwam er van Ruben Ligeon: hij is, veel sneller dan verwacht, weer hersteld van een teenblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen