Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

ErediVisie: wat opviel in de elfde speelronde

ErediVisie: wat opviel in de elfde speelronde

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

28 oktober 2013 – De bookmakers beleven gouden tijden door de bizarre ontwikkelingen in de Eredivisie. Ook de elfde speelronde stond bol van de verrassende uitslagen, waardoor de eerste acht clubs nu binnen twee punten van elkaar staan. FCUpdate.nl zet, zoals iedere week, de meest opvallende zaken op een rijtje. Het aanbod was deze keer zeer ruim, met onder meer de onhandige acties van Adam Maher en Graziano Pellè, het nieuwe blessureleed van Przemyslaw Tyton en de Haagse Maradona.

Koppositie lijkt besmet

Op het veroveren van de eerste plaats in de Eredivisie lijkt onderhand een vloek te rusten. Liefst zes clubs konden afgelopen weekend de koppositie overnemen, maar opmerkelijk genoeg gingen alle pogingen de mist in. Titelhouder Ajax stelde zaterdag teleur door doelpuntloos gelijk te spelen tegen RKC Waalwijk. Het was voor het eerst in 34 jaar dat de Amsterdammers in eigen huis punten lieten liggen tegen de hekkensluiter. PSV, Feyenoord en PEC Zwolle wisten een dag later niet profiteren. Sterker nog, de drie clubs bleven zelfs met lege handen achter. Ook Vitesse en FC Groningen weigerden in het machtsvacuüm te springen. De winnaar van de directe confrontatie had de leiding in het klassement gegrepen, maar geheel in stijl van het weekend eindigde dit duel uitgerekend in een gelijkspel. Het circus dat de Eredivisie heet, krijgt deze week een nieuwe voorstelling. Kijk niet raar op als nummer acht Feyenoord zondagavond opeens aan kop gaat.

Frustraties bij Maher en Pellè

Adam Maher kwam afgelopen zomer als veelbelovende aanwinst naar Eindhoven. De van AZ afkomstige middenvelder heeft bij PSV zijn draai echter nog niet gevonden. Op bezoek bij Roda JC moest Maher plaatsnemen op de bank, terwijl Ola Toivonen wel in de basis begon. Dat beviel de Oranje-international allerminst, getuige een bericht op Twitter. "Waarom weer die Toivonen op 10? Die eikel tekent niet eens bij", kopieerde Maher een tweet van een volger. Een onhandige actie van de jongeling, die zijn positie in de hiërarchie bij PSV geen goed doet. Ook Graziano Pellè liet zich deze speelronde van zijn slechte kant zien. De aanvoerder van Feyenoord dupeerde zijn ploeg door in de slotfase tegen Heracles Almelo een directe rode kaart te pakken voor een 'koppende beweging' richting Mike te Wierik. Opvallend genoeg was Pellè een paar dagen eerder tijdens de training ook al in opspraak gekomen. De Italiaan is inmiddels akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van drie duels schorsing.

Tyton opnieuw pechvogel

De fruitmanden zijn weer welkom bij Przemyslaw Tyton. De onfortuinlijke keeper van PSV liet in de slotfase van het duel met Roda JC een siddering door het Parkstad Limburg Stadion gaan. Hij kwam met zijn hoofd op de stang achter het doel terecht en bleef vervolgens roerloos op de grond liggen. De Pool werd lang behandeld en uiteindelijk met een nekbrace per ambulance afgevoerd. De gedachten gingen terug naar 18 september 2011, toen Tyton tegen Ajax een zware hersenschudding opliep. Hij was destijds maanden uit de roulatie en had moeite om zijn oude niveau te vinden. Deze keer is de schade een lichte hersenschudding en een kneuzing van de heup, die in aanraking kwam met de paal. Hopelijk heeft Tyton zijn portie blessureleed nu wel gehad.

Higdon helpt NEC, Van Duinen held van ADO

Voor NEC was het na twintig wedstrijden zonder overwinning dan eindelijk raak. In eigen huis werd subtopper SC Heerenveen verslagen: 2-1. De Nijmeegse treffers waren van Michael Higdon. "Het leek wel of we kampioen waren geworden", zei trainer Anton Janssen na afloop. "Niet alleen op de bank en in het veld maar vooral op de tribune. De mensen waren hier aan toe." In de staart van de Eredivisie was er ook een welkome driepunter voor ADO Den Haag. Op de nieuwe kunstgrasmat van het Kyocera Stadion werd koploper FC Twente met 3-2 verslagen. Mike van Duinen bracht het publiek vlak voor tijd in extase. Als een Haagse versie van Maradona rondde hij een krachtige solo af met een knal in het dak van het doel. "Ik haal maar eens uit", zei Van Duinen na afloop over zijn trefzekere ingeving. Alle tactische plannetjes ten spijt, maar de kortste weg naar succes blijft toch intuïtie. 


Door: Ger Hensen

Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd