Nerveuze Van den Brom: "Ben ook maar een mens"

28 oktober 2013, 07:00

John van den Brom, trainer van Anderlecht, speelde zondagavond met 1-1 gelijk tegen koploper Standard Luik. In aanloop naar het duel met Standard was de druk voor Van den Brom immens. De Nederlandse oefenmeester zit op de schopstoel in Brussel en dat zorgde voor behoorlijk veel zenuwen bij de oud-trainer van Vitesse, in aanloop naar de wedstrijd tegen Standard.

De coach van de Brusselse club vond de confrontatie met de Walen immens spannend: “Ik was voor deze wedstrijd nerveuzer dan normaal, want behalve trainer ben ik ook gewoon maar mens. Het gaat je allemaal niet in je koude kleren zitten wat er buiten de club gebeurt. Sommige dingen waren buiten alle proporties”, aldus Van den Brom in gesprek met Sporza.

De Nederlander benadrukt wel dat de kritiek en de geruchten alleen van buitenaf kwamen. Intern voelt de trainer zich gesteund, zo geeft hij zelf aan. Desalniettemin doet de kritiek van de buitenwacht Van den Brom veel: “Ik ben blij met de steun die ik van de club heb gekregen, maar door alles wat er is gezegd en geschreven lag er enorm veel druk op de wedstrijd tegen Standard.”

Anderlecht zag dat het elftal van de opponent uit Luik gereduceerd werd tot een negental. De hoofdstedelingen konden de numerieke meerderheid echter niet ombuigen in een zege: “We voetbalden matig, maar we leverden veel strijd. Op dat laatste ben ik trots. Ik vind het wel jammer dat het ons niet is gelukt om tegen tien en later negen spelers voetballend het verschil te maken”, zo concludeert de Nederlandse coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen