Van de Looi: "Risico nemen is deze keer beloond"

27 oktober 2013, 20:56

Erwin van de Looi bevond zich met FC Groningen tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse in een nagenoeg uitzichtloze situatie, toen het tegen een 2-0 achterstand aankeek. Treffers van Richairo Zivkovic en Tjaronn Chery zorgden echter voor een Groningse comeback. Dit tot groot genoegen van de Groningse coach. Van de Looi geeft zijn ploeg na afloop van het duel een ‘groot compliment’.

De leidsman van de Trots van het Noorden vond zijn ploeg in de eerste helft niet zozeer de mindere, maar wel de minst gevaarlijke: “Ik vond dat we de eerste helft goed spelen, maar we waren te weinig doortastend en te slordig, waardoor we niet genoeg tot kansen kwamen. Vitesse was beter in het laatste deel van het veld en was minder slordig dan wij. Ik had wel het gevoel dat we prima in de wedstrijd zaten.”

Van de Looi was minder tevreden over de start van het tweede bedrijf: “De tweede helft vond ik ons duidelijk minder. We speelden duidelijk niet goed. We kwamen er niet aan te pas, waardoor de 2-0 niet verrassend was”, zo stelt de Groningen-trainer.

Na de tweede Arnhemse treffer wisselde Van de Looi aanvallend, wat zijn vruchten duidelijk zou afwerpen: “We hebben daarna alles of niets gespeeld. Dan heb je af en toe eens wat geluk nodig, maar dat hebben we wel afgedwongen, met de manier waarop we gewisseld hebben”, aldus de oefenmeester van de Groningers.

Van de Looi was zeer tevreden met de instelling van zijn manschappen: “We hebben het geloof in de wedstrijd gehouden en dat is een heel groot compliment aan de ploeg. We hebben aanvallend gewisseld en veel risico genomen. Dat had afgestraft kunnen worden, maar dat is deze keer beloond”, zo concludeert Van de Looi, die met Zivkovic wederom een gouden wissel deed.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen