Negental Standard houdt Anderlecht op gelijkspel

Negental Standard houdt Anderlecht op gelijkspel

27 oktober 2013 – In de Belgische Jupiler Pro League is de topper tussen Anderlecht en Standard Luik onbeslist geëindigd. Anderlecht kwam op voorsprong, zag Standard langszij komen en kon vervolgens niet profiteren van het feit dat twee van de bezoekers van het veld gestuurd werden: 1-1. Na de remise staat Standard nog aan kop en blijft Anderlecht met een vijfde plaats hangen in de subtop.

Voor Anderlecht was het duel in het Constant Vanden Stockstadion een cruciale wedstrijd om aansluiting te vinden met de top van België. Het leek er goed uit te zien voor de paarswitten, toen Sacha Kljestan de thuisploeg na ruim een kwartier spelen op voorsprong schoot. Standard wist voor de theepauze nog gelijk te komen, via de razendsnelle Nigeriaan Imoh Ezekiel.

Standard-vleugelverdediger Daniel Opare ontving na een klein uur voetballen zijn tweede gele kaart, waardoor de Rouches met tien man verder moesten. De numerieke meerderheid, die nog groter werd door het wegzenden van Standard-middenvelder William Vainqueur, kon de thuisploeg echter niet ombuigen in een overwinning. Standard heeft zodoende 29 punten behaald uit twaalf duels. Anderlecht heeft zeven punten minder, en staat daarmee vijfde.

gerelateerd