Vitesse gaf voorsprong weg: "Het ligt aan onszelf"

27 oktober 2013, 19:39

Er leek zondagmiddag geen vuiltje aan de lucht bij Vitesse, toen het in de eigen Gelredome op een 2-0 voorsprong stond tegen FC Groningen. De ontzetting was groot, toen de bezoekers nog gelijk wisten te komen. Ondanks een Arnhems offensief bleef de winnende treffer uit voor de Arnhemmers. Trainer Peter Bosz vond dat zijn ploeg veel creëerde, maar zag zijn ploeg het door verdedigingsfouten weggeven.

Bosz is van mening dat Vitesse zichzelf de das om heeft gedaan: “Het ligt aan onszelf. We hebben vreselijk veel kansen gehad en daar schieten we er slechts twee van binnen. In drie minuten tijd geven we twee doelpunten weg en dat zet de wedstrijd op zijn kop. Terwijl ik vind dat we, over de hele wedstrijd gezien, eigenlijk weinig hebben weggegeven”, aldus Bosz in gesprek met FOX Sports.

Bosz zag zijn ploeg niet goed starten, maar wel op voorsprong komen: “Ik vond ons niet goed aan de westrijd beginnen. We hadden niet de grip die we willen hebben. We waren wat aan het zoeken op het middenveld. Groningen probeerde druk te zetten en dat gaf ons ruimte. We kregen de nodige kansen, waarvan we er één maakten. In de rust heb ik gezegd dat we voor die tweede goal moesten gaan. Je moet nooit een voorsprong willen verdedigen”, zo stelt de oefenmeester van de Arnhemmers.

Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong: “Het gaan voor de tweede treffer hebben we gedaan. We hebben weer de nodige kansen gecreëerd, waarvan we er weer één maakten", zo zegt Bosz, die met zijn ploeg in een zetel leek te zitten.

Des te groter is uiteindelijk de frustratie dat de ploeg niet wint: "Het is jammer dat je het in drie minuten weggeeft. Het gaat er bij de tegendoelpunten om dat je goed staat en goed voorbereid moet zijn. Dit was niet zo, en deze fouten zijn ons noodlottig geworden.”, concludeert Bosz.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen