Jans: "Dan begin je toch wat mensen te missen"

27 oktober 2013, 18:43   Bijgewerkt: 27 oktober 2013, 23:53

PEC Zwolle-trainer Ron Jans zag zijn ploeg zondagmiddag met 0-2 onderuit gaan tegen AZ. In het IJsseldelta Stadion leidde een eigen doelpunt van Joost Broerse de Alkmaarse zege in. Nick Viergever knikte een hoekschop vervolgens achter de touwen, waardoor AZ de zege in Zwolle wist veilig te stellen. Jans vond dat zijn ploeg, ondanks de ongelukkige tegentreffer, verdiend verloren heeft van de Alkmaarse ploeg.

De oefenmeester van de Blauwvingers was het met Advocaat eens, die stelde dat het lastig voetballen was in Zwolle: “Het was een heel rommelig duel. AZ zette heel vroeg druk, waardoor wij niet echt een voetballen toekwamen. Aan beide kanten werd niet echt wat gecreëerd, en toen kopte wij er één in eigen doel. Vanaf die fase vind ik dat AZ verdiend heeft gewonnen", aldus Jans tegenover FOX Sports.

Jans moet het stellen zonder een aantal basiskrachten en stelt dit een groot gemist is voor de Zwollenaren: "Dan kan je toch zien dat het ons toch gaat opbreken als je een aantal mensen mist. Ik vond dat we op een aantal posities, zeker voorin, geen potten konden breken. Dan krijg je uit een standaardsituatie nog de tweede om de oren. Dan probeer je nog wat te forceren, maar de kans dat AZ nog een keer zou scoren was groter dan de kans dat wij zouden scoren", zo analyseert de Zwolse trainer.

Uiteindelijk vindt Jans de zege van de Alkmaarders wel verdiend: "AZ heeft verdiend gewonnen, vind ik. Wij hebben niet zo makkelijk kunnen voetballen als we graag zouden willen. Dan begin je toch wat mensen te missen", zo herhaalt Jans, die het onder meer moet stellen zonder Diederik Boer, Jesper Drost, Guyon Fernandez en Mustafa Saymak.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen