Advocaat: "Hadden het geluk dat hij goed viel"

27 oktober 2013, 18:26

Dick Advocaat boekte met AZ, na de midweekse wedstrijd tegen Shakhter Karagandy, een prima 0-2 zege in het IJsseldelta Stadion van PEC Zwolle. Doelpunten van Joost Broerse (eigen doelpunt) en Nick Viergever bezorgden de Alkmaarders de overwinningen. Trainer Dick Advocaat keek tevreden terug op de wedstrijd en zag dat zijn ploeg ervoor zorgde dat PEC niet veel wist te creëren.

Advocaat wist op voorhand dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden voor de ploeg uit Alkmaar. Dit bleek ook het geval te zijn, ware het niet dat AZ uiteindelijk de meeste gelukkige was in het duel: “Het was een moeilijke wedstrijd voor beide ploegen, omdat er bijna over het hele veld sprake was van man-man situaties. Dan moet je even het geluk hebben dat hij goed valt, en hij viel vandaag bij ons wat beter”, zo stelt Advocaat voor de camera's van FOX Sports.

De winnende coach zag dat zijn ploeg op het juiste moment, op gelukkige wijze, tot scoren wist te komen: “Wat betreft de kansen hadden we meer goals kunnen maken. We weten dat PEC een hele leuke ploeg heeft, waardoor het voor ons het belangrijkste was om ze niet aan het voetballen te laten komen. Dat is redelijk goed gelukt. We hebben weinig kansen weggeven. Dan moet je het geluk hebben dat je op het juiste moment de goal maakt.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen