De Jonge 'meer beduusd dan blij' na zege

27 oktober 2013, 18:14

Heracles Almelo won zondagmiddag zeer verrassend van Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip wist de ploeg van trainer Jan de Jonge met een 1-2 eindstand aan het langste einde te trekken, waardoor een stunt van de Heraclieden gerealiseerd werd. Dit tot vreugde van de oefenmeester van de Almeloers, die na afloop van de wedstrijd 'meer beduusd was, dan dat hij blij was'.

Heracles kent momenteel een lastige periode, waardoor de zege in Rotterdam als geroepen komt voor de ploeg van De Jonge: “Als je in een moeilijke fase zit, heb je niet het idee dat je hier zou winnen", zo stelt de trainer van de Heraclieden tegen FOX Sports, na afloop van het gewonnen duel.

De winnende coach zag het spelverloop verbeteren, naarmate de wedstrijd vorderde: "Na het eerste kwartier dacht ik dat het heel moeilijk zou worden. We moesten echt anders gaan verdedigen. Feyenoord kreeg twee enorme kansen. Gaandeweg de wedstrijd werd het anders, we creëerden wat meer en kregen we wat corners.”

Een hoekschop werd gepromoveerd tot een doelpunt. Maar lang kon Heracles hier niet van genieten, aangezien Feyenoord de stand snel gelijk wist te trekken: “Dan gebeurt direct wat in de Kuip vaak gebeurt: je komt gelijk weer op 1-1 te staan, waardoor je een moeilijke twee helft te wachten staat. Maar de tweede helft vond ik meevallen. We kwamen er met gerichte counters goed en vaak uit. We maakten een goede goal en hadden er nog wel één of twee kunnen bijmaken", zo concludeert De Jonge.

Heracles maakte er geen doelpunten bij, maar trok de 1-2 zege wel over de streep. Dit tot vreugde, maar ook tot verbijstering van de trainer van de Heraclieden: “Uiteindelijk kijk je eens goed op het scorebord van de Kuip. Dan denk je: ‘verrek, 1-2, dat heeft Heracles volgens mij nog nooit gedaan'. Eigenlijk ben ik meer beduusd dan blij, dat is wel apart.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen