AZ verslaat matig PEC Zwolle en bereikt top

Ger
27 oktober 2013, 16:34

AZ heeft zondagmiddag goede zaken gedaan op de ranglijst. De equipe van trainer Dick Advocaat won in Overijssel zonder veel moeite van hoogvlieger PEC Zwolle. Eindstand: 0-2. De Alkmaarders delen nu de eerste plek met FC Twente en Ajax.

Ook de Zwollenaren waren zo nu en dan echter slordig. Roy Beerens maakte het Achenteh erg lastig met zijn snelle acties. Hij zorgde vooor gevaarlijke voorzetten en stuitte vlak voor rust zelf op doelman Leon Ter Wielen, die de geblesseerde Kevin Begois na een halfuur moest vervangen. Toch bleef het grote Alkmaarse gevaar uit, totdat specialist Maarten Martens de bal uit een vrije trap op het hoofd van de ongelukkige Joost Broerse mikte. Uit het niets kwam AZ op voorsprong in Zwolle: 0-1.

Dit bleek de genadeslag voor de thuisploeg. Het combineerde nog wel aardig, maar de power van de eerste helft ontbrak. Zelfs smaakmaker Mateusz Klich, die vorige week nog vier assists afleverde tegen ADO, had zijn dag niet en greep uit frustratie het kruis vast van Viktor Elm. De AZ-invaller kon er op zijn beurt wel om lachen, en AZ kon de wedstrijd uitvoetballen. Kersverse coach Dick Advocaat hoefde echter niet in de schijnwerpers te staan. “Waarom film je mij steeds? Heb je niks anders te doen ofzo?” aldus de oefenmeester tegenover een cameraman.