Steijn: "Hebben rug gerecht na roerige week"

27 oktober 2013, 08:00

"Na een roerige week hebben we vandaag de rug gerecht", zei Maurice Steijn, de trainer van ADO Den Haag, op de website van FC Twente na de 3-2 zege van zijn team op de Enschede club. De oefenmeester doelde daarmee op de 6-1 nederlaag bij PEC Zwolle van afgelopen weekend, waarna de spelersbus werd opgewacht, en de ingebruikname van het kunstgrasveld in het Kyocera Stadion.

"Beide ploegen begonnen moeizaam op het kunstgras, maar na tien minuten leek iedereen gewend. Toen ging de wedstrijd pas echt beginnen. Dan weet je dat FC Twente over het algemeen meer balbezit heeft dan ADO. FC Twente heeft zoveel kwaliteiten dat ze een aantal kansen zouden creëren en gelukkig voor ons maken ze die niet. Ik begreep dat we ook twee keer goed wegkwamen met een buitenspelsituatie", ging de Haagse tacticus verder.

"In de rust geef je aan dat we langer op balbezit moeten spelen en slimmer omgaan met de duels. Dat ging goed vanaf het begin van de tweede helft", aldus Steijn, die zijn team in die fase twee keer zag scoren. "Je denkt dan 3-0 te maken met Holla, maar dan wordt het 2-2 op basis van de kwaliteiten die FC Twente heeft. Dan houd je je hart vast. Gelukkig kwam dat moment van Van Duinen nog. Hij maakte een van de mooiste doelpunten die ik een speler onder mij heb zien maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen