De Boer: "Te veel jongens onder de maat"

26 oktober 2013, 23:32   Bijgewerkt: 27 oktober 2013, 01:23

Frank de Boer weet het teleurstellende 0-0 gelijkspel van Ajax zaterdag in het thuisduel met RKC Waalwijk aan een gebrek aan tempo. "We hadden de vorm vandaag gewoon niet", zei de coach na afloop bij FOX Sports.

"We waren niet bij machte om de RKC-muur te slechten, daarvoor speelden we in een te laag tempo", analyseerde De Boer realistisch. "Als je, bij wijze van spreken, al de bal van de ballenjongen krijgt, moet je zo snel mogelijk in het ritme komen. Dat heb ik in de rust ook gezegd. Als je een keer een vrije trap snel neemt, dan krijg je het publiek mee en ontstaat er een soort van schwung in het elftal. Maar dat heb ik vandaag niet gezien. Er waren te veel jongens onder de maat."

De Boer toonde wel begrip voor de defensieve manier van spelen van RKC. "De keeper nam steeds een minuut voor het nemen van een doeltrap, maar dat weet je. Daarvoor zijn ze naar hier gekomen en dat moet je respecteren, en niet jezelf in de war laten brengen. RKC heeft alles gedaan wat ze konden, wij waren vandaag niet goed genoeg. Uiteindelijk mogen we nog blij wezen met de 0-0, want als zij het wat beter uitspelen, dan had je ook nog zomaar kunnen verliezen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen