Bayern klopt Luhukay, BVB wint mijnderby

26 oktober 2013, 17:22   Bijgewerkt: 26 oktober 2013, 21:01

Bayern München heeft zaterdag een moeizame overwinning geboekt op Hertha BSC. De Duitse landskampioen kwam in eigen huis met 1-0 achter tegen de ploeg van trainer Jos Luhukay, maar knokte zich knap terug: 3-2.

Arjen Robben had in de Allianz Arena een basisplaats, maar moest zich al na 26 minuten laten vervangen met een liesblessure. Zijn vervanger Mario Mandzukic zette de Beierse ploeg al snel weer op gelijke hoogte uit een vrije trap van Franck Ribery. Kort na rust zorgde de Kroaat ook voor de voorsprong van Bayern.

Drie minuten later was het opnieuw raak. Mario Götze leek de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar ook de hoofdstedelingen toonden aan over veerkracht te beschikken. Ben-Hatira maakte nog binnen het uur de aansluitingstreffer.

fans supporters signal iduna park westfalenstadion

Pierre-Emerick Aubameyang zorgde in de 14e minuut voor de vroege voorsprong voor de ploeg van trainer Jurgen Klopp. Oud-Feyenoorder Sahin verdubbelde kort na de doelwissel de voorsprong.

Meyer zorgde na een uur spelen nog wel voor de 1-2, maar het slotakkoord was voor Die Borussen. Blaszczykowski was de doelpuntenmaker. Namens Schalke miste Boateng voor rust nog een strafschop.

Ook waren er in de Bundesliga overwinningen voor Hoffenheim (1-4 bij Hannover, dat de wedstrijd met negen man eindigde), Bayer Leverkusen (2-1-zege op Augsburg) en Mainz (2-0-zege op Eintracht Braunschweig)