Van Basten: "Daar word je een beetje moe van"

25 oktober 2013, 23:14

SC Heerenveen ging vrijdagavond met 2-1 onderuit in het Goffertstadion in Nijmegen. Michael Higdon zorgde er met twee doelpunten voor dat NEC afrekende met een lange, negatieve reeks. Heerenveen-trainer Marco van Basten was na afloop van het duel niet al te vrolijk gestemd. Vooral van het verdedigen van de Friezen is de oefenmeester niet gediend.

De overwinning van de Nijmegenaren is volgens Van Basten meer dan terecht: “Ik denk dat het verdiend is. Als je zo begint, zo slap, dan vraag je erom.”, zo stelt Van Basten tegen FOX Sports. “Als je veel de bal hebt en je speelt zo’n laag tempo, dan speel je natuurlijk geen enkele tegenstander uit.”, legt de Heerenveen-coach uit.

De oefenmeester van de Friezen was goed ziek van de nederlaag: “Als je tegen een tegenstander speelt die acht maanden niet gewonnen heeft, en het gebeurt dan tegen ons, dat is heel vervelend.”, aldus Van Basten.

Van Basten zag een geslepen NEC, maar ook een flets Heerenveen, dat een zeer traag baltempo hanteerde: “NEC speelde verdedigend en loerde op de mogelijkheden. Het gaf weinig ruimte weg en dan moet je het ze met een hoger baltempo moeilijk maken. Als je het deed zoals wij, dan komen ze niet in de problemen.”

Heerenveen baart opzien door de vele tegendoelpunten die de Friezen krijgen. Van Basten word er naar eigen zeggen niet goed van: “Wij verdedigen gewoon slecht. We krijgen elke wedstrijd twee of drie doelpunten tegen. Daar kan je niet tegen voetballen. Daar word je een beetje moe van.“

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen