NEC rekent af met reeks: "Fantastische ontlading"

25 oktober 2013, 23:02

Anton Janssen behaalde vrijdagavond met NEC de eerste overwinning van het seizoen, door SC Heerenveen met 2-1 te verslaan. Na elf eredivisiewedstrijden konden de Nijmegenaren eindelijk eens drie punten tegemoet zien, waarmee het afrekende met een ontzettend lange reeks zonder overwinning. Trainer Janssen stond na afloop genietend voor de camera's van FOX Sports.

Het gevoel in het Nijmeegse kamp was na de wedstrijd tegen de Friezen zeer goed, zo stelt Janssen: “In het hele stadion was er een fantastische ontlading. Dat is ook niet zo gek, als je kijkt naar de reeks”, aldus de NEC-coach, die eindelijk afrekent met de vervelende statistieken. Het kan nu alleen maar beter gaan met NEC: "Een overwinning zal ons helpen met meer vertrouwen te voetballen.", weet Janssen.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg NEC steeds meer het gevoel dat er wat te halen had, zo stelt de oefenmeester van de Nijmegenaren: “Ik denk dat het besef er bij iedereen langzaam maar zeker kwam. We groeien steeds meer, vanuit een sterke organisatie. Maar goed, je moet het wel eerst doen", aldus Janssen.

De trainer zit met NEC in een proces. De groei van het elftal gaat met horten en stoten, weet Janssen: "De afgelopen weken hebben we goede momenten met minder goede momenten afgewisseld. Aanvallend waren we te open, maar deden we goede dingen. Verdedigend gaven we veel weg, maar ik denk dat we daar aan gewerkt hebben en dat het beter is geworden."

De voldoening is groot, na de 2-1 zege op Heerenveen: "Als je vandaag bekijkt, dan hebben we het uitstekend gedaan, ook als je kijkt naar de fase waarin we zitten.", zo zegt Janssen, die nog wel ruimte voor verbetering ziet: “Kanttekening is dat we nog te weinig gebruik hebben gemaakt van de ruimte op het middenveld”.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen