Verbeek debuteert met gelijkspel bij Nürnberg

Verbeek debuteert met gelijkspel bij Nürnberg

25 oktober 2013 – Gertjan Verbeek werd ontslagen als trainer van AZ, maar vond met Bundesliga-club 1.FC Nürnberg al vrij snel een nieuwe werkgever. Verbeek beleefde vrijdagavond zijn debuut als trainer van Nürnberg, bij de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart. Het zou een redelijk debuut blijken, omdat de ploeg van Verbeek de subtopper op een gelijkspel wist te houden: 1-1.

Videoanalyses doen, veel spreken met spelers, in alle rust trainen en plezier maken met de mensen van de club. Zo omschreef Verbeek zijn eerste dagen bij zijn nieuweclub in een notendop. De oefenmeester uit Deventer stelde op voorhand dat drie punten heel goed zouden zijn voor het zelfvertrouwen. Tot een overwinning kwam Nürnberg niet: de manschappen van Verbeek behaalden het zevende (!) gelijkspel in de Bundesliga.

De wedstrijd kende een zeer hectische beginfase. Verbeek beleefde duidelijk een valse start met zijn nieuwe club, aangezien Stuttgart na twee minuten al een strafschop toegewezen kreeg. Vedad Ibisevic faalde niet en bracht de thuisploeg op 1-0. Het duurde niet lang voordat de bezoekers een antwoord gaven op de vroege tegentreffer. Een paar minuten later bracht Josip Drmic Nürnberg namelijk op gelijke hoogte.

Na de furieuze start zakte de wedstrijd in. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld, de beste kansen waren voor Stuttgart. Ibrahima Traoré raakte de paal. De tweede helft kende hetzelfde patroon als de eindfase van het eerste bedrijf. De thuisploeg had een overwicht, wat leidde tot enkele mogelijkheden, maar niet tot doelpunten.

Met de remise schiet Verbeek nog niet bijster veel op. Maar, zeker op papier, is een gelijkspel bij Stuttgart een aardige prestatie. Nürnberg blijft zestiende staan, met zeven punten uit tien duels, en blijft nog steeds op jacht naar de eerste competitiezege.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020