Cultheld Higdon stelt eerste zege NEC veilig

Jw
25 oktober 2013, 22:00   Bijgewerkt: 25 oktober 2013, 22:21

NEC heeft de eerste overwinning van het seizoen eindelijk binnen. Uitgerekend tegen het hooggeklasseerde SC Heerenveen rekenden de Nijmegenaren af met de negatieve reeks van twintig duels zonder zege: 2-1. Michael Higdon was met twee doelpunten de held van de avond. 

NEC had in de aanloop naar deze wedstrijd al zeventien doelpunten geïncasseerd in eigen huis, meer dan welke club dan ook in de Eredivisie. Als dan ook nog het team van de topscorer van de Eredivisie op bezoek komt, ga je als fan van NEC niet rustig op je stoeltje zitten. Alfred Finnbogason scoorde minimaal één keer in de laatste acht wedstrijden, waarmee hij in de buurt komt van het record van Pierre van Hooijdonk (elf wedstrijden op rij in 1994).

Dat voor Heerenveen een gedeelde tweede plaats op het spel stond, was in het verloop van de wedstrijd niet te merken. De Friezen speelden ongeïnspireerd en maakten het de laagvlieger nauwelijks meer moeilijk. Toch maakte Heerenveen nog de aansluitingstreffer. Invaller Hakim Ziyech krulde in de 85ste minuut op hele fraaie wijze de bal uit een vrije trap in de kruising. Het was weer even bibberen voor NEC, maar dit keer bleef de ploeg wel overeind. De Nijmegenaren zijn daardoor ook af van de laatste plaats.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen