Primeur voor koploper Twente op Haags kunstgras

25 oktober 2013, 16:15

FC Twente heeft dit weekend de eer om als eerste ploeg kennis te maken met het nieuwe kunstgrasveld in het Kyocera Stadion. Na alle problemen met het veld liet ADO Den Haag de afgelopen weken in allerijl kunstgras aanleggen. Dat lijkt een klein voordeel voor FC Twente, dat de laatste tijd uitstekend presteert op die ondergrond.

Nu ADO Den Haag overgestapt is, spelen vier clubs in de Eredivisie op kunstgras. Opvallend genoeg treft FC Twente deze vier clubs achter elkaar. De afgelopen twee uitwedstrijden waren tegen Heracles Almelo en SC Cambuur en na het duel met ADO is het volgende uitduel op het kunstgras van PEC Zwolle. In Almelo (0-3) en Leeuwarden (0-1) wist Twente drie punten te pakken op kunstgras en coach Michel Jansen hoopt dat zijn ploeg zaterdag in het Kyocera Stadion hetzelfde kan doen.

"Ik heb niet echt een verklaring voor onze goed resultaten op kunstgras", zegt Jansen op de website van de ploeg uit Enschede. "Ik denk dat FC Twente altijd een ploeg heeft die daar goed op uit de voeten kan. Het is voor ons morgen de derde uitwedstrijd op kunstgras op rij en binnenkort volgt de vierde, tegen PEC Zwolle."

Op papier zou ADO-uit geen probleem moeten zijn voor de koploper, want de ploeg uit Den Haag staat in de onderste regionen van de Eredivisie. Jansen weet echter wel beter. "Iedereen in Den Haag is bezig met de ommekeer. Na de zege op Vitesse dachten ze dat het lek boven was, maar afgelopen weekend liepen ze bij PEC Zwolle tegen een grote nederlaag (6-1) aan. Als je die wedstrijd goed bekijkt was het de wereld op zijn kop.  Ze creëren zelf veel kansen, alleen die werden niet benut. Het niveauverschil was niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Wanneer ADO vanuit hun kwaliteit gaat spelen, dan kan het zo maar de goede kant op gaan bij hen. Als je puur naar het voetbal kijkt, is ADO in balbezit een ploeg met potentie", vindt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen