De Boer: "Het draait in het voetbal om doelpunten"

25 oktober 2013, 15:09   Bijgewerkt: 25 oktober 2013, 15:48

Frank de Boer, de trainer van Ajax, waakt in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk voor onderschatting. De bezoekers uit Brabant staan na tien wedstrijden weliswaar voorlaatste in de Eredivisie, maar slaagden er dit seizoen al in om het titelkandidaten FC Twente (0-0) en PSV (2-1) in eigen huis lastig te maken.

Een makkie zal het zaterdag dus zeker niet worden voor Ajax, denkt De Boer. "Ik heb tegen de jongens gezegd dat het niet toevallig is dat RKC het tegen clubs als FC Twente en PSV goed doet. Zij wachten op de fout van de tegenstander en hebben de mentaliteit en discipline van hun coach (Erwin Koeman, red.). Als je als tegenstander de vorm van de dag niet hebt, dan krijg je het lastig tegen RKC. We moeten ze stuk spelen, maar ook zo snel mogelijk op voorsprong komen", zegt hij op de clubsite.

Na de wedstrijd tegen RKC speelt Ajax nog drie keer op rij thuis. "En omdat we thuis betere resultaten halen dan uit, stemt dat positief. Maar we weten ook dat we er keihard voor moeten werken. We hebben het publiek mee, spelen in het eigen stadion op een goed veld. De ingrediënten zijn er om goede resultaten te halen."

Dat goede resultaat heeft Ajax wel even nodig, want de afgelopen week wist het niet te winnen van FC Twente (1-1) en Celtic (2-1 verlies). Met name in Glasgow brak het gebrek aan scherpte voor het vijandige doel de ploeg op. Dat baart De Boer nog geen zorgen, zegt hij. "Maar we hebben wel na de wedstrijd tegen Celtic benadrukt dat het in voetbal draait om doelpunten maken. Dat moeten de spelers wel goed beseffen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen