Advocaat: "Verzorgd voetbal PEC in ons voordeel"

25 oktober 2013, 14:38

De Europese uitwedstrijd tegen Shakhter Karagandy is pas net achter de rug, maar het vizier van AZ moet nu alweer op komende zondag. Dat staat een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, de verrassing van dit seizoen in de Eredivisie, op het programma.

"PEC Zwolle is een heel leuk en fris team", zegt coach Dick Advocaat op site van AZ. "Ze hebben niks te verliezen en spelen vrijuit. Dat doen ze goed. Ze kijken wel hoever ze komen. Wij gaan echter niet te veel naar de tegenstander kijken. Het is aan ons om het gewenste AZ-spel te spelen. Dan gaan we het Zwolle heel moeilijk maken."

"In vergelijking met de wedstrijd tegen Shakhter zullen we zondag tegen PEC Zwolle defensief scherper moeten zijn. Daarnaast moeten we aanvallend meer laten zien. ADO Den Haag creëerde kansen tegen PEC Zwolle, dus ik zou niet weten waarom wij dat niet gaan doen. Zwolle speelt verzorgder voetbal dan Karagandy. Dat is alleen maar in ons voordeel. Dan komen we zelf ook meer aan voetballen toe", stelt hij.

Tot dusver lukte het AZ dit seizoen niet om na een Europese wedstrijd een goed resultaat in de Eredivisie te behalen. Daar heeft Advocaat wel een verklaring voor. "Het nadeel dat AZ heeft, is dat na ongeveer elke Europese wedstrijd een uitwedstrijd in de Eredivisie volgt. Een aantal andere ploegen heeft steeds een thuisduel na een Europese verplichting. Dat helpt nogal", vindt de coach, die aangeeft dat hij geen wijzigingen door gaat voeren in zijn basiself. "Ik zie geen redenen om iets aan mijn opstelling te veranderen. Dat gaat alleen gebeuren als er de komende twee dagen een blessuregeval komt. De spelers hebben genoeg tijd om te herstellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen