Australische avontuur van Bosschaart komt ten einde

22 oktober 2013, 18:04

Aan het Australische avontuur van Pascal Bosschaart is met onmiddelijke ingang een einde gekomen. Het doorlopende contract van de Nederlandse verdediger bij Sydney FC wordt per direct ontbonden, wegens aanhoudend fysiek malheur.

In januari werd Bosschaart voor de tweede keer geopereerd, nadat hij voor de tweede keer in korte tijd een scheurtje in zijn achillespees opliep. In april 2012 ging de Rotterdammer voor het eerst onder het mes, vanwege deze kwetsuur. De terugkeer van de 33-jarige Bosschaart laat dusdanig lang op zich wachten, dat de clubleiding van Sydney FC ertoe heeft besloten om het doorlopende contract van de Nederlander te verscheuren.

Trainer Frank Farina stelt volgens Voetbal International in diverse Australische media dat het absoluut niet aan Bosschaart zelf ligt, maar aan het feit dat de Nederlander immens veel pech heeft: “Pascal heeft alles goed gedaan. Maar hij is nog steeds geblesseerd en het is ook een lastig pad na het twee keer afscheuren van een achillespees. We zitten in een situatie dat we spelers nodig hebben die beschikbaar en fit zijn. We zoeken naar mogelijkheden onze selectie te versterken en door het contract van Pascal te ontbinden hebben we meer flexibiliteit.”, aldus de oefenmeester van Sydney.

Voor Bosschaart zelf is de ontbinding van het contract een fikse streep door de rekening: “Ik heb genoten van mijn tijd in Sydney. Ik heb er hard aan gewerkt weer fit te worden en ik weet dat ik nog in staat ben te voetballen. Maar dit is het leven van een prof. Als de club mijn contract wil afkopen, dan heb ik geen keus.”, aldus een nuchtere Bosschaart.

Bosschaart speelde eerder voor Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen