Martens: "Advocaat zette groep op scherp"

21 oktober 2013, 09:30

Het rentree van coach Dick Advocaat bij AZ leverde zondag drie punten op. Met de ervaren Hagenaar op de bank wonnen de Alkmaarders in eigen stadion met 3-1 van SC Cambuur. En hoewel Advocaat pas vrijdag voor het eerst een training leidde, was volgens Martens tegen Cambuur al duidelijk de hand van de coach te zien.

Martens is één van de weinige spelers in de selectie die ook de eerste periode van Advocaat in Alkmaar, in het seizoen 2009/2010, meemaakte. "Het was voor mij heel herkenbaar", zegt hij op de AZ-site over de hernieuwde kennismaking met de coach. "Hij deed veel dezelfde dingen als toen. Je kon meteen al zien dat Advocaat de groep op scherp heeft gezet. Hij kan heel goed een groep en individuen motiveren. Dat zal toch nodig zijn om de stap naar boven te zetten. De wisselvalligheid moet eruit."

Opvallend was vooral dat Advocaat tegen Cambuur koos voor een vrijwel compleet nieuw middenveld. Maarten Martens stond op 'tien', met Celso Ortiz en Nemanja Gudelj er achter. "Dat was natuurlijk nog wat wennen", zegt Martens, die dit seizoen tot dusver vooral als hangende linksbuiten speelde, over zijn nieuwe rol. "Maar met Celso Ortiz en Nemanja Gudelj om me heen zie je toch dat er meer gevoetbald wordt. Daartegenover staat dat je met deze samenstelling wat minder duelkracht hebt. Het is wat minder compact omdat ik een speler ben die de bal wil hebben en vooruit wil. We zijn eigenlijk het hele seizoen al op zoek naar wat het beste is voor het elftal."

Door de aanpassingen van Advocaat moesten Viktor Elm en Markus Henriksen tegen Cambuur op de bank plaatsnemen. Willie Overtoom viel zelfs buiten de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen