Tyton: "Ik moet ergens eerste keeper kunnen zijn"

21 oktober 2013, 09:27

Waar FC Groningen-doelman Marco Bizot zondagmiddag uitblonk in de wedstrijd tegen PSV, had de keeper aan de andere kant duidelijk meer moeite. Przemyslaw Tyton zat duidelijk niet lekker in zijn vel. De tweede keeper heeft moeite met zijn rol, maar houdt zich groot. "Op iedere training wil ik laten zien dat ik klaar ben om te spelen."

Op dit moment staat hij wel onder de lat bij de Eindhovenaren, maar alleen omdat Jeroen Zoet geblesseerd is. Dat weet Tyton zelf ook. "Met mijn kwaliteiten en leeftijd moet ik ergens eerste keeper kunnen zijn", zegt hij in gesprek met Sp!ts. "Maar het is niet zo gemakkelijk om een nieuwe club te vinden. Het is niet alleen aan mij. PSV wil twee goede keepers."

De sluitpost heeft de nabije toekomst helder voor ogen. "Dat is de volgende wedstrijd. De rest is voor mijn zaakwaarnemer", doelt hij op een eventueel vertrek in de winterstop. "Ik ben nu bezig met PSV en dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. Maar als je niet speelt raak je gefrustreerd en zit je vol negatieve energie. Ik probeer me te focussen op de trainingen, maar soms is dat moeilijk", besluit de doelman.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen