Advocaat zegeviert bij terugkeer in Alkmaar

Jw
20 oktober 2013, 18:22   Bijgewerkt: 20 oktober 2013, 18:46

Dick Advocaat heeft zondag zijn rentree in Alkmaar opgeluisterd met een winstpartij. AZ rekende in eigen huis af met SC Cambuur: 3-1. De Alkmaarders kwamen vroeg op achterstand, maar bogen dat nog voor rust om in een voorsprong. Die werd in de tweede helft niet meer weggegeven en nog uitgebreid met een doelpunt.

De rentree van Advocaat begon voor hem niet fraai. Cambuur-spits Michiel Hemmen mocht in de zesde minuut volledig vrijstaand de openingstreffer binnenkoppen. Het duurde even voordat AZ de dekkingsfout had hersteld. Nadat Hemmen op de paal van zijn eigen doel had gekopt, vond Aron Jóhannsson vlak daarna zijn teamgenoot Roy Beerens bij de tweede paal. De rechtsbuiten rondde het karwei koelbloedig af.

In de tweede helft moest Cambuur komen, maar de Friese ploeg speelt veel liever vanuit een gesloten organisatie. AZ had weinig moeite om stand te houden en met Johánnsson heeft de ploeg een gevaarlijke spits in huis. De IJslandse Amerikaan was alert bij een snel genomen vrije trap en pegelde ziedend hard de 3-1 tegen de touwen, zijn zevende doelpunt van het seizoen. AZ schuift op naar plek acht, maar staat op slechts drie punten van koploper FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen