Schaars: "PSV zit in een ontwikkelingsfase"

Ger
20 oktober 2013, 18:20

PSV bleef zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen met lege handen achter (1-0). Door de nederlaag lieten de Eindhovenaren de koppositie in de Eredivisie liggen. Stijn Schaars zoekt na de domper echter vooral naar de positieve punten.

Dat PSV in het noorden onderuit ging, had het voor een groot deel te danken aan eigen aanvallend falen. De Brabantse equipe kreeg diverse kansen, maar de afronding was te vrijblijvend. Bovendien keepte Marco Bizot bij FC Groningen ook nog eens een wereldpartij. "In de eerste helft hadden we absoluut moeten scoren. We kwamen een keer of vijf alleen voor de keeper", verzucht Schaars tegenover FCUpdate.nl. "Als we met een 3-0 voorsprong de rust in waren gegaan, was dat een realistische afspiegeling van de wedstrijd geweest."

Het baart de middenvelder geen zorgen dat PSV vooralsnog niet stabiel genoeg oogt voor een favorietenrol in de Eredivisie. "We hebben namelijk een jonge ploeg, we zitten echt in een ontwikkelingsfase", benadrukt Schaars. "We zijn echt niet zo goed dat we met twee vingers in de neus kampioen worden. Bovendien zijn de bovenste ploegen de laatste jaren niet meer zo dominant en weten verschillende subtoppers met veel strijd aan te haken. Desondanks is onze situatie niet slecht. We staan nog steeds op de tweede plaats."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen