Sneijder leidt Galatasaray langs Waterman

19 oktober 2013, 19:56

Wesley Sneijder heeft Galatasaray zaterdagavond hoogstpersoonlijk de tweede zege van het Super Lig-seizoen bezorgd. De Nederlandse spelmaker maakte beide doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Karabükspor: 2-1.

In het shirt van Oranje diende Sneijder Turkije dinsdag de nekslag toe in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal, waardoor de Turken er volgend jaar niet bij zijn in Brazilië. De supporters van Galatasaray hebben de middenvelder in elk geval weer in de armen gesloten, na het duel met Karabükspor.

Sneijder opende op slag van rust de score. In eerste instantie stuitte hij nog op Karabükspor-keeper Boy Waterman, maar Burak Yilmaz bracht het speeltuig terug voor het doel en zag Sneijder van dicht bij binnen tikken.

Galatasaray speelde in de eerste zes wedstrijden al vier keer gelijk en nummer vijf leek te volgen. Joseph Akpala maakte in de 52ste minuut 1-1, maar uiteindelijk bleef Cimbom nieuw puntenverlies bespaard. Vier minuten na de gelijkmaker moest Karabükspor met tien man verder omdat Sébastien Puygrenier rood kreeg. Zeven minuten voor tijd drukte Sneijder de man-meer-situatie uit in de score (2-1).

Galatasaray vindt met de overwinning aansluiting bij de middenmoot in Turkije. Kasimpasa SK rukte ondertussen op naar de (voorlopig) tweede plaats door met 1-3 te winnen bij hekkensluiter Genclerbirligi. Ryan Babel en Ryan Donk stonden beide in de basis bij Kasimpasa. Eerstgenoemde maakte het derde doelpunt.