Bayern en Dortmund weer aan kop in Bundesliga

19 oktober 2013, 17:28   Bijgewerkt: 19 oktober 2013, 19:32

Bayern München en Borussia Dortmund hebben vanmiddag drie punten kunnen bijschrijven, door zeges op respectievelijk FSV Mainz 05 (4-1) en Hannover 96 (1-0). Arjen Robben was weer goud waard voor Bayern, met een doelpunt en een assist. Schalke 04 won dankzij een treffer in blessuretijd en Eljero Elia speelde met Werder Bremen doelpuntloos gelijk.

Toen het rustsignaal werd gegeven in de Allianz Arena klonk er een voorzichtig fluitconcert vanaf de tribunes. Bayern stond namelijk met 0-1 achter, door een doelpunt op slag van rust, van Shawn Parker. Bayern-verdediger Dante moest het veld vlak voor het tegendoelpunt verlaten, omwille van een blessure.

In de tweede helft rechtte Bayern de rug. Dat deed het in twee minuten tijd. Vijf minuten na rust zorgde Robben voor de gelijkmaker, alvorens Thomas Müller de Duitse recordkampioen amper een minuut later op voorsprong bracht. Op aangeven van Mario Götze, die erg goed speelde en ook al aangever was bij de treffer van Robben, tekende Mario Mandzukic voor de 3-1. Alsof dit nog niet erg genoeg was voor Mainz, maakte Müller zijn tweede, vanaf elf meter. Robben werd weggehouden van de penaltystip, wat misschien nog wel een staartje krijgt.

Borussia Dortmund had slechts vier minuten nodig om op voorsprong te komen tegen Hannover. Marco Reus was de gevierde man, vanaf elf meter. Voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp gold dat het defensief niet meer in de problemen moest komen en dat het op zoek moest gaan naar de bevrijdende 2-0. De thuisploeg hield de pot wel dicht, maar kon geen treffer meer forceren.

Schalke, dat het nog lang zal moeten stellen zonder Klaas-Jan Huntelaar (die onder het mes moet), kwam met de schrik vrij tegen promovendus Eintracht Braunschweig. Na al twee keer terug zijn gekomen van een achterstand zorgde Roman Neustädter er in blessuretijd voor dat de drie punten meegingen naar Gelsenkirchen.

Bij Werder tegen SC Freiburg stond na negentig minuten de brilstand op het scorebord. Noemenswaardigheden waren dat Luca Caldirola namens de thuisploeg de lat trof, dat Eljero Elia de gehele wedstrijd speelde en dat Christian Günter namens Freiburg vlak voor tijd nog op de paal schoot. Eintracht Frankfurt speelde met 1-1 gelijk tegen 1. FC Nürnberg.

Na de overwinningen van Bayern en Dortmund wordt Bayer Leverkusen weer onttroond als koploper in de Bundesliga. Bayern staat eerste, op één punt gevolgd door Dortmund, dat evenveel punten heeft als Leverkusen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen