Tien Newcastle-spelers houden Liverpool op remise

19 oktober 2013, 15:41   Bijgewerkt: 19 oktober 2013, 16:39

Liverpool heeft zaterdagmiddag averij opgelopen op St. James’ Park. Newcastle United kwam met 1-0 voor, maar liep daarna tegen een terechte rode kaart aan. Uit de daaropvolgende strafschop kwam Liverpool gelijk, maar in plaats van door te stomen, kwamen The Reds weer op achterstand. Daniel Sturridge zorgde uiteindelijk voor een gelijkspel.

Bij Newcastle was een heldenrol weggelegd voor Tim Krul. De Nederlandse doelman maakte indruk met veel goede reddingen, vooral op schoten van Luis Suarez. Een andere Newcastle-speler die van zich deed spreken was Yohan Cabaye. De Fransman scoorde opnieuw schitterend van grote afstand (evenals tegen Everton). Simon Mignolet leek zich te verkijken op de wreeftrap van Cabaye, die een behoorlijke zwabber had.

Liverpool ging meteen op jacht naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in een paar kansen. Nadat Moussa Sissoko een goed schot gepareerd zag worden door Mignolet, ging Mapou Yanga-Mbiwa in de fout, toen hij de doorgebroken Suarez neerhaalde. Er volgde een rode kaart en een strafschop, waar Steven Gerrard wel raad mee wist. Het betekende de honderdste Premier League-treffer van het clubicoon.

Ondanks het feit dat Newcastle met tien man speelde, kwam het op 2-1. De 22-jarige Paul Dummett werkte een vrije trap vanaf de zijkant keurig binnen. Een kwartier later kwam Liverpool weer gelijk: Suarez gaf voor met links en Sturridge knikte de bal tegen de touwen. Vlak hierna was Sturridge dicht bij zijn tweede treffer en vlak voor tijd redde Krul fenomenaal op een vrije trap van Suarez. Al met al een terechte uitslag, aangezien de bezoekers de man meer situatie niet goed uit konden spelen.

Liverpool gaat door de remise aan kop in de Premier League, maar Arsenal kan The Reds passeren, als het weet te winnen van Norwich City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen