Oranje bij uitschakeling Uruguay WK-groepshoofd

Ger
17 oktober 2013, 10:12   Bijgewerkt: 17 oktober 2013, 10:36

Het Nederlands elftal heeft slechts een minimale kans om als groepshoofd naar het WK in Brazilië te gaan. Alleen als Uruguay volgende maand in de play-offs niet weet af te rekenen met Jordanië, krijgt Oranje alsnog een beschermde status. Dat blijkt uit de nieuwe wereldranglijst van de FIFA.

Nederland blijft concurrent Italië, dat zich eveneens rap kwalificeerde voor het WK, op de mondiale ranking met minimaal verschil voor. Gastland Brazilië, Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, België en Zwitserland zijn inmiddels zeker van een plaats in pot 1. De laatste vacante positie is voor Uruguay of Oranje. Als de ploeg van spits Luis Suarez zich naar verwachting ten koste van het veel zwakkere Jordanië plaatst voor het toernooi, heeft Nederland het nakijken.

Wereld- en Europees kampioen Spanje voert de ranglijst nog alttijd aan. Duitsland is ten koste van Argentinië de nieuwe nummer twee. Verder is de opmars van Zwitserland opvallend. De Alpenbewoners gaan van plek veertien naar zeven, met dus een beschermde status op het WK als beloning. Brazilië valt op de elfde plaats net buiten de beste tien van het klassement.

De top-tien van de wereldranglijst:

1.) Spanje

2.) Duitsland

3.) Argentinië

4.) Colombia

5.) België

6.) Uruguay

7.) Zwitserland

8.) Nederland

9.) Italië

10.) Engeland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen