Stewart: "Alleen met Advocaat onderhandeld"

Stewart: "Alleen met Advocaat onderhandeld"

16 oktober 2013 – Fred Rutten, Shota Arveladze, Frank Rijkaard en zelfs Morten Olsen. Allemaal werden ze de afgelopen periode in verband gebracht met AZ. Toch werd niet één van hen, maar good-old Dick Advocaat woensdag gepresenteerd als opvolger van Gertjan Verbeek. Advocaat stond bovenaan de lijst, zei directeur voetbalzaken Earnest Stewart.

"Wij, als directie, hebben ons behoorlijk verbaasd over alle namen die in de media voorbij gekomen zijn", zei de Amerikaan tijdens de presentatie van Advocaat. "We hebben informatierondes gehad, waarin we contact opgenomen hebben met enkele kandidaten om te horen of ze beschikbaar waren. Maar we hebben maar met één trainer onderhandeld en dat is Advocaat. We zijn vereerd dat hij hier komt werken."

Alom wordt aangenomen dat AZ eigenlijk met iemand anders, zoals Rutten of Arveladze, in zee wilde gaan. Toen bleek dat zij niet beschikbaar waren, zou het plan-Advocaat uitgewerkt zijn. Stewart wilde dat niet bevestigen. "Ik ga niet in op namen. Natuurlijk zoek je altijd naar een structurele oplossing, maar als die niet voor handen is ga je verder kijken. We zitten nu helaas in een lastige periode omdat het seizoen in volle gang is. Op een bepaald moment hebben we de stoute schoenen aangetrokken en hebben we Dick gebeld. En warempel, nu zit hij hier naast ons. We zijn er van overtuigd dat dit de beste oplossing is voor de komende periode."

Volgens Stewart wil de komst van 'tussenpaus' Advocaat, die tot de zomer getekend heeft, zeker niet zeggen dat hij voor volgend seizoen al een andere coach vastgelegd heeft. "Voor volgend seizoen is nog niets rond", zei hij stellig. "We gaan ons nu eerst concentreren op dit seizoen, op de komende zestien duels tot de winterstop."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020