Hodgson: "Stierf duizend doden bij Poolse aanval"

16 oktober 2013, 08:30

De missie van Roy Hodgson is geslaagd. De 66-jarige coach moest Engeland naar het wereldkampioenschap van 2014 leiden en omdat zijn land dinsdag op Wembley afrekende met Polen (2-0), zijn de tickets naar Brazilië binnen. Dit tot opluchting van Hodgson, die de spanning tijdens de cruciale wedstrijd soms niet aankon.

Een dag voor de wedstrijd liet Hodgson al weten dat hij wakker zou liggen van het duel met Polen en gedurende de negentig minuten werd de coach er niet kalmer op, ook niet nadat Wayne Rooney de Engelsen op 1-0 gezet had. "Ik denk niet dat ik er iets aan kan doen hoe ik me voelde, want ik wist hoe veel het voor mensen betekent om naar het WK te gaan", zei hij. "Tijdens de wedstrijd stierf ik duizend doden als Polen op onze helft kwam. Maar het team heeft bewezen dat we groeien. De druk was groot, iedereen wilde dat Engeland zich plaatste voor het WK. We wisten dat we het land niet teleur mochten stellen. Hopelijk kunnen we nu een goed WK spelen."

Het wordt voor Hodgson zijn derde eindtoernooi. "Om met Zwitserland naar het WK 1994 en het EK 1996 te gaan was mooi, maar ik ben Engels. Om je als Engelsman met Engeland te kwalificeren, is heel bijzonder", glunderde de coach bij de BBC.

Door de overwinning op Polen liet Engeland concurrent Oekraïne achter zich. De Oost-Europeanen moeten zich nu via een play-off zien te plaatsen voor het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen