Honduras naar WK, Mexico bibberend naar play-offs

16 oktober 2013, 07:58   Bijgewerkt: 16 oktober 2013, 08:10

Net zoals in 2010 is Honduras volgend jaar van de partij op het WK. Het land had in zijn laatste groepswedstrijd van de CONCACAF-zone aan een 2-2 gelijkspel tegen Jamaica genoeg om de derde plaats in de groep, achter de Verenigde Staten en Costa Rica, veilig te stellen. Deze drie landen zijn zeker van deelname aan het WK.

Mexico kan zich nog voegen bij het geplaatste trio, maar moet dan wel in een play-off af zien te rekenen met Nieuw-Zeeland. Dat het land die play-off mag spelen is al heel wat, want het verloor zijn laatste groepsduel met 2-1 van Costa Rica. Panama kon de Mexicanen bij winst op de VS passeren en kwam ook twee keer op voorsprong (1-0 en 2-1), maar verloor met 2-3. De laatste twee doelpunten van de VS vielen in blessuretijd, AZ'er Aron Johannsson maakte één van de goals. Door deze hulp van de Amerikanen kon Mexico opgelucht ademhalen en mag het via de play-offs proberen om een WK-ticket te veroveren. Mexico was sinds 1994 altijd van de partij op een WK.

Voor Honduras is het de derde keer, na 1982 en 2010, dat het actief is op een WK. Costa Rica en de Verenigde Staten stelden hun startbewijs vorige maand al veilig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen