Groep E: Sigthórsson schiet IJsland naar play-offs

Ger
15 oktober 2013, 23:24   Bijgewerkt: 16 oktober 2013, 00:19

IJsland blijft in de race om zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor het WK. Een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Noorwegen bleek dinsdag voldoende om de tweede plaats in groep E veilig te stellen. Deelname aan de play-offs is daarmee een feit.

In de poule was Zwitserland al zeker van een startbewijs voor de mondiale eindronde. In de strijd om de play-offs had IJsland in de laatste kwalificatieronde de beste papieren. Slovenië, dat na negen duels een puntje minder had gesprokkeld, was echter nog niet uitgeschakeld.

Door een doelpunt van Ajacied Kolbeinn Sigthórsson kwam IJsland in Oslo al vroeg op voorsprong. Daniel Braaten zorgde nog voor de pauze voor de gelijkmaker. Het bleek uiteindelijk de eindstand te zijn. IJsland telde drie eredivisiespelers. Naast Sigthórsson waren dat Alfred Finnbogason (SC Heerenveen) en Johán Berg Gudmundsson (AZ).

Slovenië had de tweede plaats kunnen overnemen door te winnen bij Zwitserland, maar dat zat er niet in. Door een treffer van Granit Xhaka zegevierde het thuisland. De zege helpt Zwitserland deze week voorbij Oranje op de FIFA-ranglijst. De kans dat de Alpenbewoners op het WK als groepshoofd aan de start verschijnen, is levensgroot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen