Groep G: Bosnië-Herzegovina dwingt WK-debuut af

Groep G: Bosnië-Herzegovina dwingt WK-debuut af

15 oktober 2013 – Bosnië-Herzegovina heeft na acht mislukte pogingen eindelijk kwalificatie voor een groot toernooi afgedwongen. Het Balkanland zorgde voor die primeur dankzij een nipte zege in de afsluitende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen: 0-1.

VfB Stutgart-aanvaller Vedad Ibisevic werd de held van Bosnië door na 68 minuten het enige doelpunt voor zijn rekening te nemen. Het was zijn achtste treffer in het WK-kwalificatietoernooi. Duizenden kilometers verder in Sarajevo barstte meteen na het laatste fluitsignaal een volksfeest los. Bij Bosnië had voormalig Jong Oranje-international Haris Medunjanin een basisplaats. De middenvelder groeide in Nederland op en speelde bij Sparta en AZ.

Directe concurrent Griekenland won eveneens, met 2-0 van Liechtenstein. Dimitris Salpingidis en Giorgios Karagounis scoorden. De Grieken sluiten de cyclus net als Bosnië af op 25 punten, maar door een veel minder doelsaldo kan de reis naar Brazilië nog niet worden geboekt. Via de play-offs volgt later dit jaar een herkansing.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020