Gerrard wil afrekenen met Kroatië-trauma

15 oktober 2013, 08:40

Engeland kan vanavond op Wembley een WK-ticket veiligstellen. Een zege op Polen volstaat om naar Brazilië te mogen, maar middenvelder Steven Gerrard weet uit ervaring dat dit soort cruciale wedstrijden bijzonder lastig kunnen zijn. In 2007 ging het, op een vergelijkbaar moment, mis tegen Kroatië. Engeland verloor toen op Wembley met 2-3, waardoor het naast deelname aan het EK van 2008 greep.

Die deceptie staat nog in het geheugen van de 33-jarige Gerrard gegrift, zegt hij bij de BBC. "Die wedstrijd tegen Kroatië achtervolgt je voor de rest van je carrière. Juist daarom is het zo belangrijk voor ons om vanavond onze kans wél te grijpen."

In 2007 verloor Engeland door een late treffer van Mladen Petric. Dit betekende het einde van Steve McClaren als bondscoach. Gerrard is niet bang voor een herhaling van zetten. "De situatie is nu heel anders. Die wedstrijd en ervaring tegen Kroatië zullen we nooit vergeten. Onze taak is nu om ons te kwalificeren voor Brazilië en het zal ons, en mij als aanvoerder in het bijzonder, veel voldoening geven als dat lukt."

In tegenstelling tot zes jaar geleden is het vanavond niet een kwestie van alles-of-niets voor Engeland. In het slechtste geval, als het zelf punten morst en concurrent Oekraïne wint, kan de ploeg zich altijd nog via de play-offs plaatsen voor het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen