Flitsend begin leidt Ivoorkust voorbij Senegal

12 oktober 2013, 21:02

Tot 2006 slaagde Ivoorkust er nooit in zich te plaatsen voor het WK, maar nu moet het gek lopen als de Oranje Olifanten zich niet voor de derde keer op rij kwalificeren voor de mondiale titelstrijd. Zaterdagavond wonnen ze de eerste ontmoeting met Senegal in de play-offs om een WK-ticket met 3-1.

Voor eigen publiek, in Abidjan, beleefde Ivoorkust een droomstart. Al binnen een kwartier leidde het thuisland met 2-0. Didier Drogba brak in de vijfde minuut de ban door een strafschop te benutten. Negen minuten later werd het door een eigen goal van Lamine Sané 2-0. De Senegalese verdediger, actief bij Girondins Bordeaux, werkte een schot van Gervinho achter zijn eigen keeper.

Bij de 3-0, vijf minuten na rust, was Gervinho eveneens belangrijk. De speler van AS Roma bediende Salomon Kalou met een mooie steekpass en aan de hand daarvan tekende de oud-Feyenoorder voor de 3-0. In de vijfde minuut van de blessuretijd maakte Papiss Cisse het belangrijke uitdoelpunt voor Senegal.

Daardoor staat er op de return nog enige spanning. Deze is op 16 november in Senegal. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het WK in Brazilië. Bij zijn eerdere WK-deelnames, in 2006 in Duitsland en in 2010 in Zuid-Afrika, kwam Ivoorkust niet voorbij de poulefase. Senegal haalde in 2002 de kwartfinales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen