Groep F: Rusland goede papieren, Portugal tweede

12 oktober 2013, 00:08   Bijgewerkt: 12 oktober 2013, 11:20

Een fraaie inhaalrace bracht Portugal tot op één punt van Rusland, maar vrijdag werd deze reeks niet doorgezet door de Portugezen. De ploeg van bondscoach Paulo Bento kwam in eigen land niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Israël. Rusland profiteerde, door met 0-4 te overwinnen op Luxemburgse bodem. Rusland staat nu drie punten voor op Portugal, waardoor het groepswinst eigenlijk niet meer kan ontgaan. Rusland treft dinsdag Azerbaijan, Portugal ontvangt Luxemburg.

Luxemburg - Rusland

Dat het contrast tussen Luxemburg en Rusland groot is, kwam tot uitdrukking in de score. In het eerste bedrijf wisten de Russen zonder moeite uit te lopen naar een 0-3 voorsprong, door doelpunten van Aleksandr Samedov, Victor Fayzulin en Danis Glushakov. De tweede helft ging het er wat rustiger aan toe, ware het niet dat Aleksandr Kerzhakov er nog 0-4 van wist te maken.

Portugal - Israël

Het zag er in de wedstrijd tegen Israël lange tijd goed uit voor de Portugezen. De manschappen van Bondscoach Bento kwam na een klein half uur spelen op 1-0, door een kopbal van Ricardo Costa. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Portugal, aangezien de Portugezen af leken te stevenen op een overwinning. Vijf minuten voor tijd besloot Eden Ben Basat anders, door Israël langszij te schieten. Portugal probeerde nog aan te dringen, maar wist geen overwinning te behalen.

In de onderste regionen van Groep F wist Azerbaijan een thuisoverwinning te boeken tegen Noord-Ierland. Rufat Dadasov en Mahir Shukurov waren verantwoordelijk voor de treffers. De Noord-Ier Johnny Evans kreeg vlak voor tijd een rode kaart van de dienstdoende scheidsrechter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen