Groep H: Engeland wil groepswinst, Oekraïne volgt

Groep H: Engeland wil groepswinst, Oekraïne volgt

11 oktober 2013 – In groep H is het nog steeds immens spannend. Op voorhand maakten Oekraïne, Engeland, Montenegro en Polen allemaal nog kans op groepswinst. Na vrijdagavond heeft er enigszins een schifting plaatsgevonden, al ligt de strijd nog wel open. Engeland gaat aan kop, door een overtuigende zege (4-1) op Montenegro. Polen heeft een flinke stap terug gedaan, door op Oekraïense bodem met 1-0 onderuit te gaan. Engeland kan het aanstaande dinsdag afmaken, als het in eigen land Polen ontvangt.

Oekraïne – Polen
In het Metalist Stadion heeft het thuisland zeer goede zaken gedaan, door Polen met minimale cijfers naar huis te sturen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na ruim een uur spelen en werd gemaakt door Andrey Yarmolenko. Yevgen Konoplyanka was de aangaver. De Polen, waar PEC Zwolle-middenvelder Maeusz Klich 65 minuten binnen de lijnen stond, drongen enigszins aan, maar konden de gelijkmaker niet forceren, waardoor Polen het WK in Brazilië uit het hoofd kan zetten.

Engeland - Montenegro
Engeland wist wat het zich te doen stond in het Wembley Stadion: winnen. Hoewel er, wellicht door een bepaalde mate van nervositeit, in de eerste helft nog weinig te beleven viel, wist de ploeg van bondscoach Roy Hodgson, zich een goede uitgangspositie te verschaffen in Groep H. Wayne Rooney loste het startschot voor de ruime Engelse zege, door vlak na rust de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Het zat de Montenegrijnen niet mee, aangezien Branko Boskovic na een uur spelen zijn eigen doeman passeerde: 2-0. Per slot van rekening raakte Dejan Damjanovic vlak daarna de lat.

Hodgson opteerde voor meer balans, door Michael Carrick te brengen voor Frank Lampard. Dit wierp in eerste instantie niet zijn vruchten af, aangezien Dejan Damjanovic voor de aansluitingstreffer zorgde namens Montenegro. Andros Townsend, de revelatie van Tottenham Hotspur, schoot de Engelsen een aantal minuten later echter naar een 3-1 voorsprong, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Daniel Sturridge maakte het nog erger voor Montenegro, door vanaf elf meter het Engelse kwarter te completeren.

Moldavië – San Marino
Moldavië wist eerder op de avond het onbelangrijke duel tegen San Marino met 3-0 te winnen, door treffers van Viorel Frunza en Eugen Sidorenco (tweemaal). Hierdoor staat San Marino nog altijd puntloos onderaan en komt Moldavië op acht punten komt.

Na de belangrijke overwinning staat Engeland met negentien punten uit negen duels aan de leiding. Een thuiswinst tegen Polen op dinsdag voldoet voor groepswinst. Lukt dit niet, dan is het plausibel om te stellen dat Oekraïne over Engeland heen gaat, aangezien de Oekraïners op bezoek gaan bij San Marino. Montenegro en Polen vallen door de nederlagen buiten de boot.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019