Wijnaldum imiteert verstandelijk gehandicapte

Ger
10 oktober 2013, 16:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Giliano Wijnaldum heeft zijn excuses aangeboden voor een pijnlijke imitatie na afloop van een toernooi voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De 21-jarige verdediger van FC Groningen deed voor de camera een verstandelijk gehandicapte na.

Enkele spelers van de club namen in het Groningse Glimmen de camera en microfoon over van een verslaggever van OOG TV en interviewden elkaar. Wijnaldum deed vervolgens twee keer kort een verstandelijk gehandicapte na. De verdediger heeft inmiddels spijt van zijn optreden. "Ik heb een fantastische dag gehad en heb genoten van de ongedwongen sfeer waarmee iedereen met elkaar omging", zegt Wijnaldum in een verklaring. "Ik wil dan ook zeggen dat het me spijt dat ik me op deze verkeerde manier heb geuit tijdens een onderonsje met teamgenoten."

"Wij keuren als directie dit gedrag resoluut af", zegt algemeen directeur Hans Nijland. "De directie zal datgene wat is voorgevallen indringend met de desbetreffende spelers bespreken en ze duidelijk maken dat dit gedrag onacceptabel is."

De imitatie van Wijnaldum:

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen