Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Geduldig AZ opteert voor 'Van Gaal-benadering'

Geduldig AZ opteert voor 'Van Gaal-benadering'

10 oktober 2013 – Nadat Gertjan Verbeek prompt ontslagen werd als trainer van AZ, werd er door de buitenwacht meteen veelvuldig gespeculeerd over wie de nieuwe trainer van de Alkmaarders zou worden. De geruchtenmolen draait op volle toeren, zo beseft ook AZ-directeur Toon Gebrands. Volgens Gerbrands opteert de AZ-directie voor 'de Louis van Gaal benadering', wat inhoudt dat de Alkmaarders geduldig kijken naar de bovenste naam op het verlanglijstje.

In plaats van dat iedereen de trainersvervanging rustig overlaat aan de club in kwestie, is het heden ten dage zelfs mogelijk om te gokken op de nieuwe trainer van AZ. Gebrands trekt er zich naar eigen zeggen niets van aan: "Ik heb dat ook gezien en daar kijk ik met een glimlach naar. Het is blijkbaar nog steeds een hot item voor de buitenwereld. Wij houden ons bij AZ echter aan het credo van zorgvuldigheid boven snelheid", aldus Gerbrands in AD Sportwereld.

Over kandidaten wil Gerbrands het niet hebben, maar over de aanpak van de Alkmaarders zegt de directeur het volgende: "Wij kiezen voor de Louis van Gaal-benadering. Dat houdt in dat we ons lijstje van kandidaten afgaan en daarvan altijd de eerste nemen. Of die trainer nu vastligt of niet. En of het nou een grote naam is of niet. Wij noemen dat de Louis van Gaal-benadering omdat Van Gaal destijds bovenaan ons lijstje stond maar iedereen dacht: dat gaat hij toch niet doen. Hij deed het dus wel".

De directie van AZ ving reeds bot bij Shota Arveladze en Fred Rutten en namen als Dick Advocaat, Frank Rijkaard en Alex Pastoor passeren de revue in Alkmaar.
Tot de tijd dat de Alkmaarders een opvolger voor Verbeek hebben gevonden, staan Martin en Dennis Haar aan het roer.

gerelateerd