Wenger sluit zich aan bij uitspraken Wilshere

10 oktober 2013, 09:40   Bijgewerkt: 10 oktober 2013, 10:01

Arsène Wenger sluit zich aan bij de uitspraken van Jack Wilshere van woensdag. De Arsenal-middenvelder raakte in opspraak door, naar aanleiding van het vraagstuk omtrent Adnan Januzaj, te stellen dat alleen Engelse spelers voor Engeland uit zouden mogen komen. Hij nuanceerde de uitspraak later, en ziet zich nu gesteund worden door zijn manager.

"Ik ben het met hem eens. Ik heb ook altijd al gezegd dat de Engelse ploeg een Engelse manager moet hebben", zei Wenger in gesprek met BBC Sport. De Fransman waarschuwde de nationale ploegen om niet de huidige clubcultuur achterna te gaan. Daar worden spelers gekocht, zonder te kijken naar de nationaliteit. Die zorgen werden eerder al eens geuit door de huidige manager van Engeland, Roy Hodgson. Hij stelde dat Engelse spelers te weinig speeltijd krijgen in de Premier League.

De hele discussie kwam op gang door de keuze aan nationale elftallen voor Januzaj, het Belgische talent van Manchester United. Zo mag de jongeling uitkomen voor België, Albanië, Kosovo, Turkije en Servië. Als hij de komende vijf jaar in Engeland blijft wonen en werken, mag hij vanaf 2018 ook voor het Engelse elftal uitkomen. Dat was voor de FA reden genoeg om zich voorzichtig af te vragen of de talentvolle aanvaller voor Engeland zou willen spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen