"ADO-grasmat mogelijk oorzaak blessure Janssen"

9 oktober 2013, 10:04

De zware blessure die Theo Janssen de rest van het seizoen aan de kant houdt, kan nog best eens veroorzaakt zijn door het veld van ADO Den Haag. Vitesse-trainer Peter Bosz sluit niet uit dat de gescheurde kruisband te wijten is aan de dramatische kwaliteit van de grasmat in het Kyocera Stadion.

"Ik ga niet zeggen dat het zo is, maar dat zou wel zo kunnen zijn", zegt de coach tegen AD Sportwereld. Diverse spelers klaagden na de wedstrijd in Den Haag over spierpijn, schrijft hetzelfde medium. "Dat duidt op spierschade. Hetzelfde kan gelden voor banden in de knie. Die kunnen al licht aangetast zijn geweest doordat Theo bijvoorbeeld in een kuiltje is gestapt." Janssen liep zijn zware blessure vier dagen na de wedstrijd tegen ADO op, toen Vitesse in Arnhem tegen Feyenoord speelde.

Het valt Bosz ook op dat de kwetsuur juist in de rechterknie van Janssen zit, terwijl de middenvelder in het verleden al eens problemen met zijn linkerknie had. "Wat ik ook opvallend vind, is dat zijn bovenlichaam niet draaide. Dat was bij Marco van Ginkel bijvoorbeeld wel het geval."

Hoe het gat dat Janssen achter laat wordt opgevangen, weet Bosz nog niet. "We gaan de rest van het seizoen een heel goede voetballer missen. Met de staf moeten we de komende dagen maar eens rustig bekijken hoe we dit gaan opvangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen