Januzaj weigerde selectie voor Rode Duivels

7 oktober 2013, 20:37

Aan de soap rondom Zakaria Bakkali is een einde gekomen, aangezien de jonge PSV'er maandag liet weten dat hij zijn keuze definitief op het nationale elftal van België heeft laten vallen. Een nieuwe soap is weer geboren, zo lijkt het. Adnan Januzaj, de jonge revelatie van Manchester United, heeft namelijk nee gezegd, toen bondscoach Marc Wilmots hem uitnodigde voor een verblijf met de Rode Duivels.

Dit liet Wilmots maandag weten op de persconferentie in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en België. De bondscoach benaderde Januzaj op het laatste moment, maar deed dit dus tevergeefs. De 18-jarige speler van United twijfelt nog over het land waarvoor hij wil uitkomen. Januzaj maakte afgelopen weekeinde furore, toen hij eigenhandig een achterstand van United bij Sunderland wist om te buigen in een 1-2 overwinning, door twee keer te scoren.

Dat de jongeling aan de weg timmert, is wel duidelijk. Dit zorgt ervoor dat diverse landen aan hem trekken. Een keuze voor Albanië, waar de roots van Januzaj liggen, is in ieder geval uitgesloten. België wil de United-speler selecteren, maar ook Engeland zou het totaal niet erg vinden als het talent voor haar nationale ploeg wil uitkomen.

De poging van Wilmots om Januzaj te selecteren, liep dus nog op niets uit: "Manchester United heeft me laten weten dat de speler op dit moment geen keuze wil maken voor een nationale ploeg. Voor niemand. Maar ik denk dat ik wel een duidelijk signaal gegeven heb aan Januzaj. Het is nu aan hem.", aldus de bondscoach van de Belgen volgens Sporza.

Wilmots wil naar eigen zeggen overigens niet te veel druk op de ketel zetten bij de jongeling: "Net als Bakkali is Januzaj een jonge, veelbelovende speler. Ik wilde hem in de groep integreren, zonder hem te forceren. Ik respecteer zijn keuze en plan een gesprek met hem en zijn entourage."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen