Van der Gaag geëerd met oranje Belenenses

7 oktober 2013, 09:57

Mitchell van der Gaag kondigde anderhalve week geleden aan voorlopig te stoppen als voetbalcoach, nadat hij bij de wedstrijd van zijn ploeg Belenenses tegen Maritimo Funchal onwel werd. Zijn pacemaker redde hem en een stapje terug was noodzakelijk. Belenenses nam zaterdag met een prachtig eerbetoon afscheid van de Zutphenaar.

Het traditionele blauwe tenue werd in de wedstrijd tegen Olhanese ingeruild voor een oranje shirt, met zwarte broeken, geheel naar de stijl van het Nederlands elftal en naar de nationaliteit van de populaire coach. Ook de fans deden een duit in het zakje met spandoeken ter ere van de oefenmeester.

Niet alleen qua uiterlijk onderging de ploeg een verandering, maar ook tactisch werd de ploeg aangepast aan de Nederlandse speelstijl. Een zeer dynamisch middenveld leidde de ploeg naar de eerste overwinning in vier wedstrijden, waardoor de ploeg voorlopig weer in de middenmoot staat. Onder leiding van Van der Gaag werd de club vorig seizoen kampioen van de Portugese tweede divisie.

Marco Paulo heeft voorlopig de touwtjes in handen. "Het was een belangrijke overwinning", zei hij na afloop van het duel op de persconferentie. "De spelers wilden alles geven voor Mitchell. Hij was en blijft een belangrijk persoon voor de groep."

Bron foto: Belenenses

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen