Jackson Martinez helpt Porto, Benfica wint nipt

6 oktober 2013, 23:23

FC Porto heeft de koppositie in de Portugese Liga ZON Sagres weer overgenomen van Sporting Lissabon. De regerend landskampioen boekte zondagavond een probleemloze 1-3 overwinning bij de lage middenmoter Arouca.

Jackson Martinez was eens te meer de gevierde man bij Porto. De topscorer van het afgelopen seizoen nam de eerste twee goals voor zijn rekening en bracht daarmee zijn totaal deze competitie op zeven. Pintassilgo bracht in blessuretijd de spanning terug, maar een minuut later bepaalde Juan Quintero de eindstand op 1-3.

FC Porto heeft na zeven wedstrijden negentien punten. Sporting Lissabon, dat zaterdag al met 4-0 te sterk was voor Vitoria Setubal, heeft er twee minder.

Benfica heeft de top-twee nog enigszins in het vizier. De topclub uit Lissabon won de uitwedstrijd bij subtopper Estoril met 1-2 en kwam daarmee op veertien punten, goed voor de derde plek. Lima zette Benfica in de tiende minuut op voorsprong en met een heerlijke volley verdubbelde Oscar Cardozo de score twintig minuten voor tijd.

Estoril stond toen al met tien man - Filipe Gonçalves kreeg in de 56ste minuut zijn tweede gele kaart - maar toch werd het nog een wedstrijd. In de 74ste minuut kopte invaller Javier Balboa raak uit een hoekschop, waardoor Estoril terugkwam tot 1-2. Maximiliano Pereira (Benfica) ontving vlak voor tijd eveneens zijn tweede gele kaart en met tien tegen tien werd het nog bijna 2-2, maar de lat redde Benfica.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!