Chelsea pas in slotfase langs Norwich City

6 oktober 2013, 16:33   Bijgewerkt: 6 oktober 2013, 18:16

Chelsea heeft een belangrijke, maar moeizame overwinning geboekt op Norwich City. Op Carrow Road was de ploeg van trainer José Mourinho met 1-3 te sterk voor de club waar Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer onder contract staan. De Londense zege kwam pas in de slotfase tot stand, toen Eden Hazard en Willian de beslissende treffers wisten te maken voor Chelsea.

De bezoekers beleefden een droomstart. Oscar schoot de Londenaren namelijk na vier minuten al op voorsprong, door diagonaal binnen te schieten na voorbereidend werk van Demba Ba. In het restant van de eerste helft viel verder niet veel te beleven, waardoor er gerust ging worden met een 0-1 tussenstand.

De twee helft wou Norwich meer aandringen richting het doel van Chelsea. Dit resulteerde in de gelijkmaker. Van Wolfswinkel, die net als Fer in de basis begon bij de thuisploeg, gaf de assist bij de treffer van Anthony Pilkington.

De wedstrijd leek zodoende af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar Hazard wist Chelsea vijf minuten voor tijd naar een 1-2 voorsprong te schieten. Alsof dit nog niet erg genoeg was voor Norwich, maakte aanwinst WIllian er nog 1-3 van voor de uitploeg. De winnende treffers werden gemaakt toen Van Wolfswinkel zich niet meer in het veld bevond, aangezien de Nederlander twintig minuten voor tijd gewisseld werd.

Ook Swansea City kwam zondagmiddag in actie. De oranje getinte ploeg kende echter weinig succes, aangezien het met 2-0 verloor bij Southampton. Adam Lallana en Jay Rodriguez waren trefzeker voor de thuisploeg. Wilfried Bony raakte de paal namens Swansea, waar Michel Vorm de enige Nederlander was die in actie kwam.

Chelsea klimt met de zege naar de derde plek in de Premier League. Het moet alleen nog Arsenal en Liverpool voor zich dulden. Arsenal komt later op de zondag in actie, in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion (aanvang 17.00 uur).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen