Wouters: "Goed voor de dag komen is niet beloond"

6 oktober 2013, 16:01

FC Utrecht-trainer Jan Wouters reisde met zijn ploeg af naar Amsterdam

met de status als ‘angstgegner’ van Ajax. Zes keer op rij wisten de Domstedelingen Ajax van een overwinning af te houden, maar zondagmiddag lukte dit niet. De Ajacieden wonnen met 3-0, ware het niet dat de uitslag geen heldere afspiegeling is van de verhoudingen op het veld.

Over het veldspel van Utrecht was Wouters tevreden: “We speelden, zeker de eerste helft, een prima wedstrijd.", zo stelt de Utrecht-coach, die dit niet in punten zag resulteren: "Je komt goed voor de dag, maar ziet dat dit niet beloond wordt. En dan verlies je toch: een beetje hetzelfde verhaal als tegen Feyenoord.”, aldus Wouters in gesprek met NOS.

Het probleem van de Utrechters lag duidelijk in het niet afmaken van de kansen en het weggeven van de doelpunten, zo stelt ook Wouters: “Als je voorin de kansen krijgt, dan moet je scherp zijn, en die benutten. Het tegendoelpunt valt wel heel knullig: eerst een misverstand tussen twee spelers van ons op het middenveld, dan twijfelt Robbin (Ruiter, red.), en Timothy (Derijck, red.) verwerkt hem helemaal verkeerd. Dat is een doelpunt weggeven en vlak voor rust is dat een behoorlijke tik.”

Het niet afmaken van de kansen vindt Wouters geen heel groot probleem, omdat deze kansen wel gecreëerd worden. De fouten in de defensie baren de oefenmeester van Utrecht meer zorgen: “De fouten die je maakt, zijn makkelijke fouten, waarmee je doelpunten weggeeft. Dat vind ik een probleem. Beelden liegen niet, dus wat dat betreft kunnen wij wel iets meedogenlozer verdedigen.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen