De Boer: "Stijgende lijn, maar zijn er nog lang niet"

6 oktober 2013, 15:32

Ajax won zondagmiddag eindelijk weer eens van FC Utrecht. Na zes achtereenvolgende keren niet te winnen van de Domstedelingen, wist Ajax in de Amsterdam ArenA een 3-0 zege te behalen op de Utrechters. Thulani Serero, Davy Klaassen en Danny Hoesen maakten de Amsterdamse treffers.

Het gegeven dat Ajax na lange tijd weer eens van Utrecht wist te winnen, deed trainer Frank de Boer niet bijster veel: “Ik ben daar niet zo mee bezig. Ik ben meer met ons spel bezig en hoe we onze tegenstander kunnen bestrijden. Ik weet dat Utrecht met een 4-4-2 soms lastig te bestrijden is, en dan moet je soms geduld hebben.", zo stelt de trainer van Ajax voor de camera's van NOS.

De Ajax-machine haperde in de beginfase van de wedstrijd. Dit weet ook De Boer, die wel aangeeft dat de Ajacieden naar verloop van tijd meer grip kregen op het duel: "Na 25 minuten hadden we controle en waren we zuiniger op de bal. Dan heb je continu de druk op hun en dat hebben we de tweede helft hetzelfde gedaan. Dan kom je eigenlijk niet meer in de problemen.”, aldus De Boer.

De beginfase leverde wat gemor op de tribune op. De Ajax-coach vond de start zorgwekkend, maar had er nog wel vertrouwen in dat het goed kwam voor de Amsterdammers: “Ik ben niet echt geschrokken, maar het verloop van de wedstrijd baarde me in eerste instantie wel zorgen. Gelukkig hebben ze het goed opgepakt.”

De Boer zag dat Siem de Jong met een blessure naar de kant moest. Over zijn vervanger, Thulani Serero, was de oefenmeester zeer tevreden: “In de kleine ruimtes kan Serero goed functioneren. Als Utrecht vol druk gaat geven, dan heb je meer aan Siem de Jong, maar Serero heeft het fantastisch gedaan. Hij was altijd aanspeelbaar, maakte de goede keuzes en maakte natuurlijk ook de belangrijke eerste treffer voor ons.”

Er wacht nu een interlandweek. De Boer vindt dat zijn ploeg deze week lekker ingaat en dat de week (met ook een midweeks duel tegen AC Milan) goed wordt afgesloten: “We sluiten de week goed af. Over twee weken spelen we pas weer en de jongens kunnen met een heerlijk gevoel afreizen naar hun interlandverplichtingen. Als staf zijnde hebben we ook een heerlijk gevoel.", aldus De Boer, die progressie ziet bij zijn ploeg: "We hebben een stijgende lijn te pakken, maar we zijn er nog lang niet.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen